мариновані сливи на зиму без стерилізації

30 хв.
2 банки по 0,5 л
Маринованные сливы на зиму без стерилизации
svittlana, stock.adobe.com
0

Мариновані сливи відмінно доповнюють багато м'ясні та рибні страви. Їх можна подавати до шашлику або сирної тарілці з келихом вина. Сливи виходять пікантні і незвичайні. Вони займуть почесне місце на столі поряд з оливками, маслинами і в'яленими томатами.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

На дно 2-х заздалегідь простерилізованих банок викладіть порівну лавровий лист, гвоздику, обидва види перцю горошком і корицю.

Сливи промийте і наповніть ними банки. Раджу вибирати щільні, злегка недозрілі плоди, адже саме вони в готовому маринованому вигляді вийдуть особливо смачними. Сорт "Угорка" підійде ідеально.

Закип'ятіть воду і окропом залийте сливи в банках по саме горлечко. Банки накрийте стерильними кришками і залиште на 15 хвилин для прогріву.

Потім воду з банок злийте в сотейник, додайте ще приблизно 100 мл чистої води, сіль і цукор. Перемішайте і доведіть до кипіння.

Введіть оцет, перемішайте і зніміть маринад з вогню.

Киплячим маринадом залийте сливи в банках до верху. Банки відразу ж закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнули мариновані сливи зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів