варення з волоських горіхів

24 ч. 30 хв.
2 банки по 0,5 л
Варенье из грецких орехов
Fotoproff, stock.adobe.com
0

А чи знаєте ви, що зварити надзвичайно смачне варення можна з ... волоських горіхів? Якщо немає, ловіть рецепт в скарбничку. Процес не швидкий, але результат вразить усіх! Вимочувати горіхи будемо без соди і вапна - зручним способом в умовах міської квартири.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Перед початком приготування обов'язково надіньте рукавички! Отже, з зелених волоських горіхів, зібраних не пізніше червня (саме тоді горіхи мають необхідну внутрішню недостиглість і вважаються молочними), тонко зніміть шкірку.

За допомогою шила або спиці проколіть горіхи в декількох місцях.

Підготовлені горіхи помістіть в глибоку емальовану ємність і залийте холодною водою. Залиште горіхи вимочуватися протягом 5-6 днів. Важливо! Міняйте воду 3 рази на день.

Після процедури вимочування ретельно промийте горіхи, залийте їх чистою водою, доведіть до кипіння і проваріть на середньому вогні 10 хвилин. Потім відкиньте горіхи на друшляк, промийте. Остудіть горіхи в ємності з холодною водою.

З 1,5 склянок води і цукру зваріть сироп.

У киплячий сироп помістіть остиглі горіхи і проваріть все разом протягом 10 хвилин. Потім зніміть заготовку з вогню і залиште настоюватися на добу.

Гвоздику і кардамон помістіть в марлевий мішечок, зав'яжіть.

Через деякий час, миску з заготівлею знову поставте на вогонь, додайте корицю. Туди ж відправте мішечок з прянощами. Проваріть горіхову заготовку протягом 10 хвилин після закипання. Зніміть миску з вогню і дайте варення повністю охолонути. З остиглого варення не забудьте вийняти ароматний мішечок!

Варення з волоських горіхів розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки і герметично закрийте. Взимку Зберігайте таке варення в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів