десерти 05.11.2022

Торт & 171; Три шоколаду&187;

2 ч. 40 хв.
10 порцій
Торт «Три шоколада»
Artem, stock.adobe.com
0

У 1894 році французький художник Анрі де Тулуз-Лотрек приготував «Три шоколаду» в якості перекусу. Тоді він і не уявляв, що створив справжній шедевр. Ділюся простим класичним рецептом цього торта!

Інгредієнти

для шоколадного бісквіта:
для мусу з білим шоколадом:
для мусу з молочним шоколадом:
для мусу з чорного шоколаду:

Покроковий рецепт приготування

З'єднуємо сухі інгредієнти: в просіяне борошно додаємо какао і розпушувач.

З'єднуємо масло, шоколад і молоко. Отриману масу розтоплюємо на невеликому вогні, постійно помішуючи, і доводимо до однорідності.

Збиваємо яйця в пишну піну.

Не перестаючи збивати, поступово додаємо цукор. Маса повинна стати пишною і збільшитися в обсязі в кілька разів. Збиваємо до повного розчинення цукру.

До яєчно-цукрової суміші додаємо сухі інгредієнти, акуратно перемішуючи лопаткою.

В отриману масу вливаємо шоколадно-масляну суміш і перемішуємо до однорідності.

Виливаємо тісто в форму діаметром 20 см.випікаємо в розігрітій до 170 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Готовність бісквіта перевіряємо лучиною.

Готовий бісквіт необхідно остудити у формі, потім виймаємо, обертаємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник на кілька годин.

Готуємо шоколадні муси (кроки 10-20). Увага! Всі три види мусу готуються однаково. Змінюється тільки вид шоколаду, і з кожним наступним шаром кількість желатину збільшується на 1 г!

Заливаємо желатин холодною водою і залишаємо для набухання.

Охолоджені вершки збиваємо до м'якості і відразу ж відправляємо в холодильник.

Молоко з'єднуємо з частиною цукру, доводимо до кипіння (не кип'ятити!).

У сотейнику з'єднуємо жовтки з цукром, що залишився і ретельно збиваємо вінчиком. В отриману масу, постійно помішуючи, тонкою цівкою вводимо гаряче молоко.

Сотейник ставимо на невеликий вогонь і з отриманої маси, постійно помішуючи, варимо крем Англез. Варити крем необхідно до легкого загустіння - консистенції згущеного молока.

Важливо! Згідно з класичною рецептурою, крем Англез вариться до температури 82 з (не більше 85 з!), інакше жовтки можуть згорнутися.

Чорний шоколад ламаємо на невеликі шматочки.

Готовий гарячий крем Англез через сито виливаємо на шоколад, даємо шоколаду добре розтопитися. Перемішуємо до однорідності.

Розпустився желатин нагріваємо в мікрохвильовці протягом 10 секунд і додаємо до шоколадної маси. Ретельно перемішуємо.

Масу охолоджуємо приблизно до 35 з, додаємо збиті вершки. Акуратно перемішуємо лопаткою до однорідності і виливаємо на бісквіт. Прибираємо в холодильник мінімум на 1 годину.

Аналогічним чином готуємо мусові шари з молочного і білого шоколаду.

Приступаємо до складання торта. Нам знадобиться підкладка, роз'ємне кільце і ацетатна стрічка.

У бісквіта зрізаємо шапочку. Розміщуємо шоколадний бісквіт на підкладку, обертаємо стрічкою і щільно затискаємо роз'ємним кільцем.

По черзі на бісквіт додаємо мусові шоколадні шари. Після додавання кожного шару торт відправляємо в холодильник приблизно на 1 годину.

Коли всі шари будуть готові, стабілізуємо торт в холодильнику 6-8 годин, але краще залишити на ніч. Після стабілізації торта знімаємо роз'ємну форму і ацетатну стрічку. Прикрашаємо за бажанням.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів