десерти 20.12.2022

морквяний Бенто-торт

2 ч. 0 хв.
2 порції
Морковный бенто-торт
white78, stock.adobe.com
0

Ці милі маленькі тортики вже давно підкорили серця ласунів по всьому світу. Приготувати корейський Бенто-торт можна практично з будь-якого рецепту. Сьогодні поділюся з вами цікавим і майже ПП рецептом морквяного тортика.

Інгредієнти

для бісквіта:
для крему:
для начинки:

Покроковий рецепт приготування

Відокремте жовтки від білків. Білки збийте з дрібкою солі до утворення пишної піни.

З'єднайте натерту на дрібній тертці моркву, жовтки, апельсиновий сік і цедру, подрібнені горіхи, цукор, спеції і оливкову олію. Ретельно перемішайте.

Борошно просійте, змішайте з розпушувачем і додайте в морквяну суміш. Поступово введіть збиті білки, акуратно перемішуючи масу дерев'яною лопаткою знизу вгору, щоб білки не осіли.

Рівномірно розподіліть тісто на застеленому пергаментом деку і випікайте корж в попередньо розігрітій до 180°C духовці 25-30 хвилин. Потім з великого коржа за допомогою кулінарного кільця або будь-якої круглої форми виріжте маленькі коржі діаметром 10-12 см, остудіть, загорніть в харчову плівку і відправте в холодильник на 2-3 години.

Для крему розтопіть і потім злегка остудіть білий шоколад. Охолоджену сметану збийте міксером, поступово вводячи розтоплений шоколад. Продовжіть збивати ще 2-3 хвилини на максимальних обертах. Готовий крем відправте в холодильник для стабілізації.

Для начинки змішайте мед з подрібненими горіхами.

Зберіть тортик: кожен корж промажте кремом, потім викладіть горіхово-медову начинку, складіть коржі один на одного гіркою. Краї вирівняйте кремом і прикрасьте тортик на свій розсуд.

Готовий морквяний Бенто-торт відправте в холодильник. Перед подачею акуратно перекладіть десерт в Бенто-бокс.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів