десерти 22.01.2022

Безе & 171; Ялинки & 187;

4 ч. 0 хв.
20 штук
Безе «Елочки»
0

Відмінна ідея - приготувати безе з нагоди Нового року, надавши їм форму ялинки, оленя або сніжинки. Цей десерт на основі італійської меренги готується досить просто, але варто враховувати такі важливі нюанси, як вага продуктів і температура.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

За допомогою електронних ваг відміряйте потрібну кількість білків. Слідкуйте, щоб до білків не потрапили частинки жовтка.

Безе «Елочки» – фото приготовления рецепта, шаг 1

У сотейник влийте воду і додайте 200 г цукру. Поставте на вогонь і варіть сироп на середньому вогні. Слідкуйте за температурою сиропу. Тут стане в нагоді кухонний термометр з щупом. Важливо не торкатися щупом стінок сотейника, які більш гарячі, ніж сам сироп.

Безе «Елочки» – фото приготовления рецепта, шаг 2

Коли температура сиропу досягне 109 градусів, починайте збивати білки. Зручно використовувати стаціонарний міксер, так як в цей же час потрібно стежити і за сиропом. Коли його температура досягне 121 градуса, зніміть його з вогню і почекайте, поки вляжуться великі бульбашки. Потім вливайте тонкою цівкою сироп в чашу, намагаючись не потрапляти на крутиться віночок. Збивайте меренгу, поки вона не стане щільною, блискучою і стабільною. Піки на віночку повинні бути міцними.

Безе «Елочки» – фото приготовления рецепта, шаг 3

Можна змішати меренгу з барвниками. Для цього розділіть її на частини, якщо плануєте використовувати кілька барвників. Або ж змішуйте всю масу з одним кольором прямо в тій мисці, в якій збивали. Краще використовувати хороший гелевий барвник. Занадто багато додавати не потрібно, так як може з'явитися гіркота або десерт буде фарбувати мову і руки.

Безе «Елочки» – фото приготовления рецепта, шаг 4

Акуратно розмішайте лопаткою меренгу з барвником.

Безе «Елочки» – фото приготовления рецепта, шаг 5

Перекладіть меренгу в кондитерський мішок з насадкою. Підійде будь-яка насадка, наприклад, з плоским отвором, а також дрібна відкрита або закрита зірка.

Безе «Елочки» – фото приготовления рецепта, шаг 6

Відсадити меренгу у вигляді ялинок на силіконовий килимок, прикрасьте посипкою і додайте дерев'яні шпажки.

Безе «Елочки» – фото приготовления рецепта, шаг 7

Сушіть меренгу при 70-80 градусах протягом 2-3 годин. Не варто зайвий раз відкривати дверцята духовки, так як меренги можуть потріскатися. Після закінчення сушіння дайте їм охолонути прямо в духовці. Зберігайте десерт в сухому місці, можна в контейнері з кришкою.

Безе «Елочки» – фото приготовления рецепта, шаг 8

Фото: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
Рецепт додав(а):
Yuliia Stsepeleva
вам сподобався рецепт?
0 коментарів