домашні спеції для шашлику

5 хв.
4 порції
Домашние специи для шашлыка
0

Домашні спеції для шашлику завжди дадуть фору магазинним. Вони будуть більш яскравими і ароматними, а відповідно, вплинуть на смак м'яса більш відчутно. Склад таких спецій можна підглянути на упаковці або ж зробити набір на свій розсуд.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Подрібнювати спеції можна в ступці або в маленькому подрібнювачі блендера. У другому випадку потрібно просто все скласти в ємність і подрібнити. У випадку зі Ступкою все буде йти поетапно. Насипте в ступку чорний перець, коріандр, зіру.

Домашние специи для шашлыка – фото приготовления рецепта, шаг 1

Додайте розмарин, білий перець, сушений часник.

Домашние специи для шашлыка – фото приготовления рецепта, шаг 2

Починайте розтирати товкачем горошини перцю і коріандр, простягаючи їх по стінці ступки. Якщо робити все швидко і інтенсивно, горошини почнуть розлітатися. Спочатку потрібно розламати їх, а вже потім розмелювати в порошок.

Домашние специи для шашлыка – фото приготовления рецепта, шаг 3

Коли горошини будуть розчавлені, можна прискоритися, розтираючи великі шматочки спецій. Швидше за все, голочки розмарину не вийде розтерти в пил. Тому в самому кінці спеції краще просіяти через сито.

Домашние специи для шашлыка – фото приготовления рецепта, шаг 4

Готові спеції зберігайте в щільно закривається банку. Зберігати довго не варто, так як аромат вивітрюється, а також спеції можуть увібрати вологу і відволожитися. Краще і простіше при потребі намолоти свіжі спеції.

Домашние специи для шашлыка – фото приготовления рецепта, шаг 5

Фото: Yuliia Stsepeleva

Yuliia Stsepeleva
Рецепт додав(а):
Yuliia Stsepeleva
вам сподобався рецепт?
0 коментарів