М'яка і соковита качка в духовці

3 ч. 30 хв.
6 порцій
Мягкая и сочная утка в духовке
0

У нашій родині часто готують качку в духовці і вона завжди виходить дивно красивою, з рум'яною скоринкою, соковитою і м'якою всередині. Процес приготування не швидкий, але варто того, щоб спробувати і здивувати гостей.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Тушку качки ретельно промийте. Якщо присутні залишки пір'я, видаліть їх або обпалити на вогні.

Мягкая и сочная утка в духовке – фото приготовления рецепта, шаг 1

Покладіть качку в ємність грудкою вниз, додайте соєвий соус, сіль, лавровий лист, 0.5 чайної меленої кориці. З одного апельсина видавіть сік в цю ж ємність, а сам апельсин поріжте часточками і відправте до качці.

Мягкая и сочная утка в духовке – фото приготовления рецепта, шаг 2

Вміст ємності залийте пивом. Качка повинна вийти повністю покритою маринадом. Якщо це не так, просто долийте необхідну кількість води. Надішліть качку в холодильник на добу. Щоб бути м'яким і соковитим, м'ясо повинно добре промаринуватися.

Мягкая и сочная утка в духовке – фото приготовления рецепта, шаг 3

Дістаньте тушку з маринаду, гарненько витріть, щоб прибрати зайву вологу. Викладіть на деко грудкою вгору, а всередину помістіть апельсини з маринаду. Поставте качку в холодну духовку і виставте температуру 135 С.запікайте 1.5-2 години (в залежності від того, як швидко гріється ваша духовка). 2-3 рази за час готування змастіть качку жиром, який утворюється в деку.

Мягкая и сочная утка в духовке – фото приготовления рецепта, шаг 4

Поки качка запікається, поріжте яблука шматочками середнього розміру і обсмажте 10 хвилин на вершковому маслі. У сковороду так само додайте 0.5 чайної ложки кориці.

Мягкая и сочная утка в духовке – фото приготовления рецепта, шаг 5

Качка підрум'янилася, зайвий жир витопився. Дістаньте її з духовки, а температуру виставте на 180 С.вийміть з тушки апельсини, промокніть її всередині паперовими рушниками, а зовні змастіть топленим жиром. Весь жир видаліть з дека, а всередину качки викладіть половину смажених яблук і знову відправте в духовку на 30 хвилин. Після цього вимкніть її і дайте м'ясу постояти там ще 20-30 хвилин.

Мягкая и сочная утка в духовке – фото приготовления рецепта, шаг 6

Залишилися яблука продовжуйте обсмажувати ще 10-15 хвилин, поки вони не стануть м'якими. Додайте сік половини апельсина і подрібніть блендером до однорідної консистенції. Соус до качці готовий.

Мягкая и сочная утка в духовке – фото приготовления рецепта, шаг 7

Прикрасьте блюдо залишилися апельсином, а зверху викладіть неймовірно соковиту і м'яку качку з рум'яною скоринкою. Подавайте до столу разом з яблучним соусом.

Мягкая и сочная утка в духовке – фото приготовления рецепта, шаг 8

Фото: Олександра Максимова

Александра Максимова
Рецепт додав(а):
Олександра Максимова
вам сподобався рецепт?
0 коментарів