різотто з креветками

50 хв.
8 порцій
Ризотто с креветками
Ana, stock.adobe.com
0

Різотто з креветками, вершковим смаком і запахом ароматних приправ, ідеально підійде в якості головної страви на святковому столі. Його також можна приготувати в звичайний день і зробити звичайний обід або вечерю унікальним.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Почніть з приготування бульйону. Для цього відокремте панцирі від креветок і обсмажте їх до червоного кольору. Потім залийте 1,5 літром води і варіть до закипання. Коли бульйон закипить, процідіть його і залиште для приготування різотто.

На сковороді обсмажуємо дрібно нарізаний часник, кидаємо до нього креветки і смажимо з кожного боку по 2 хвилини. Викладаємо в тарілку, будемо використовувати їх в самому кінці.

Почистіть цибулю, дрібно наріжте його. У сковороду налийте оливкову олію і обсмажте цибулю до золотистого кольору.

Додайте рис і добре перемішайте його з цибулею. Додайте вино і випарюють постійно помішуючи. Як тільки вино випарувалося, додайте бульйон і варіть рис. Готуємо різотто близько 20 хвилин до повного приготування рису.

Як тільки вся рідина випарувалася, додаємо сіль і спеції за смаком, не забуваємо про шафран. Добре перемішуємо, всипаємо креветки і закриваємо кришкою. Знімаємо з вогню і даємо постояти під кришкою 5 хвилин.

При подачі посипаємо різотто свіжозрізаним базиліком і натертим пармезаном. Якщо пармезану у вас немає, можете використовувати будь-який твердий сир.

Юлия Цьoнь
Рецепт додав(а):
Юлія Цьонь
Вам сподобався рецепт?
0 коментарів