густе варення-п'ятихвилинка з агрусу

16 ч. 0 хв.
4 порції
Густое варенье-пятиминутка из крыжовника
fazeful, stock.adobe.com
0

Варення-п'ятихвилинка з агрусу - смачне, ароматне, тягуче, максимально корисне. У чому секрет? У нетривалої триразової варінні. Вибирайте злегка недостиглі плоди з пружною шкіркою, щоб в процесі приготування ягоди не зварилися.

Інгредієнти

  • агрус - 800 г
  • цукор - 800 g
  • Вода - 6 ст. л.

Покроковий рецепт приготування

Агрус переберіть, видаліть хвостики, ягоди промийте під проточною водою, відкиньте на друшляк.

Помістіть ягоди в миску для варіння, засипте половиною цукру, струсіть, щоб цукор рівномірно розподілився, залиште настоюватися на 2-3 години.

Потім додайте цукор, що залишився, влийте воду і на маленькому вогні прогрійте до розчинення цукру. Потім вогонь збільште і доведіть до кипіння, знімаючи утворилася пінку. Акуратно помішуючи, проваріть варення 5 хвилин. Зніміть з вогню, миску накрийте і залиште настоюватися на кілька годин.

Знову поставте заготовку на вогонь, і поступово збільшуючи нагрів, проваріть 5 хвилин після закипання. Не забувайте знімати пінку! Миску з варенням накрийте і залиште при кімнатній температурі на ніч.

Ще раз повторіть варіння при мінімальному нагріванні протягом 5 хвилин після закипання.

Гаряче варення розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, герметично закрийте, укутайте і залиште остигати. Потім перемістіть варення в прохолодне темне місце.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів