"Тещин язик" з баклажанів з помідорами на зиму

1 ч. 0 хв.
4 банки по 0,5 л
“Тещин язык” из баклажанов с помидорами на зиму
vkuslandia, stock.adobe.com
0

"Тещин язик" з баклажанів оцінять любителі гострих закусок! Пекуча овочева заготівля з пікантним смаком і спеціями взимку добре доповнить м'ясні страви. Її також можна подавати до столу і як самостійне блюдо. Ділюся простим рецептом.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Баклажани промийте, наріжте кружечками товщиною 1,5-2 см, посипте 1 ст.л. солі і залиште на 25-30 хвилин, щоб пішла гіркота.

Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте скибочками.

Підготуйте помідори. На кожному зробіть хрестоподібний надріз, помістіть на 1 хвилину в окріп, а потім - в холодну воду. Очистіть помідори від шкірки і наріжте довільно.

Помідори і перець пропустіть через м'ясорубку.

Масу помістіть в каструлю для варіння, додайте цукор, 1,5 ст.л. солі, мелений червоний перець і рослинне масло. Все добре перемішайте, доведіть до кипіння і проваріть на середньому вогні 10 хвилин.

Баклажани промийте від солі під проточною водою і злегка обсушити. Опустіть баклажанові "язички" в киплячий овочевий соус, акуратно перемішайте і на невеликому вогні проваріть 10-15 хвилин після закипання.

Коли баклажани размягчатся, додайте подрібнений часник, перемішайте і проваріть на слабкому вогні ще 5 хвилин.

За пару хвилин до готовності введіть оцет, перемішайте, накрийте заготовку кришкою і протомите 2-3 хвилини.

Киплячу закуску розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнула заготовку зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів