Лечо з болгарського перцю на зиму

1 ч. 0 хв.
4 банки по 0,5 л
Лечо из болгарского перца на зиму
New Africa, stock.adobe.com
0

Я люблю лечо у всіх можливих варіаціях. У мене є ціла добірка рецептів цієї смачної заготовки. Сьогодні поділюся з вами моїм улюбленим, перевіреним роками, рецептом - так готувала лечо моя бабуся. Взимку я використовую лечо як закуску, гарнір або соус.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Помідори промийте, на кожному зробіть хрестоподібний надріз, складіть в миску, залийте окропом і залиште на 5-10 хвилин.

Очистіть помідори від шкірки і за допомогою блендера перебийте в однорідну масу.

Помістіть томатну масу в каструлю для варіння і проваріть на середньому вогні протягом 15 хвилин після закипання. Потім протріть томат через сито, щоб позбутися від насіння. Залежно від сорту помідорів, томатний сік може виходити різної консистенції. Якщо сік виявився занадто рідким, уварите його на невеликому вогні до більш-менш густого стану.

Болгарський перець очистіть від насіння і наріжте середніми скибочками.

Шматочки болгарського перцю помістіть в каструлю з томатом. Посоліть, додайте цукор і рослинне масло. Перемішайте і на середньому вогні доведіть до кипіння.

Часник і гострий перець очистіть, подрібніть і додайте в каструлю з заготівлею. Проваріть лечо на повільному вогні 30 хвилин. Слідкуйте, щоб перець не переварився!

В кінці варіння введіть оцет, перемішайте і зніміть заготовку з вогню.

Гаряче лечо з болгарського перцю розлийте в стерильні банки, закатати і остудіть. Остигнула заготовку зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів