В'ялені помідори з часником в духовці на зиму

6 ч. 0 хв.
2 банки
Вяленые помидоры с чесноком в духовке на зиму
seva_blsv, stock.adobe.com
0

В'ялені помідори з часником-смачна заготівля на зиму! І хоч процес в'ялення не швидкий, результат перевершить всі ваші очікування. Подавайте в'ялені томати до сирної тарілці, додавайте в салати і гострі запіканки або використовуйте при випічці хліба.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Помідори промийте і розріжте на половинки. Для подібного роду заготовок раджу брати стиглі, м'ясисті, але малосочні помідори. "Вершки" підійдуть ідеально.

За допомогою чайної ложки вийміть з половинок помідорів м'якоть з насінням (її можна використовувати для інших страв, наприклад для супової заправки).

Часник очистіть, зубчики наріжте тонкими слайсами.

У кожну помідорну половинку помістіть часниковий слайс.

Викладіть підготовлені помідори на застелене пергаментом деко і злегка посоліть. Намагайтеся, щоб на кожну половинку помідора потрапило кілька кристаликів солі.

Посипте помідори спеціями (я використовую суміш італійських трав).

Помістіть деко з заготівлею на середній рівень духовки і встановіть рівень нагріву 90-100°C. В'ялити помідори необхідно 4-6 годин обов'язково з відчиненими дверцятами духовки. Помідори будуть готові тоді, коли з них випарується вся волога. При цьому томати повинні залишитися пластичними.

Готові в'ялені помідори злегка остудіть і, щільно утрамбовуючи, покладіть в заздалегідь простерилізовані невеликі баночки. Залийте заготовку в банках оливковою олією і герметично закрийте. В'ялені томати з часником відмінно зберігаються в холодильнику до півроку.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів