огірки в томатній пасті з часником на зиму

2 ч. 35 хв.
5 банок
Огурцы в томатной пасте с чесноком на зиму
chudo2307, stock.adobe.com
0

Сьогодні хочу поділитися рецептом смачної заготовки на зиму з огірків з томатною пастою. Огірочки виходять хрусткими, а в міру гострий, з часниковим ароматом, томатний соус ідеально підходить для додавання в інші страви: соуси, підливи, засмажкою і т. д.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Огірки промийте, зріжте хвостики, залийте холодною водою і залиште на 1,5 години.

У каструлю для варіння помістіть томатну пасту, додайте воду, рослинне масло, сіль і цукор. Добре розмішайте до однорідності і на середньому вогні доведіть до кипіння. Проваріть соус, помішуючи, 15 хвилин з моменту закипання.

Огірки ще раз промийте, злегка обсушити і наріжте великими кружечками.

У киплячий томатний соус помістіть кружечки огірків, подрібнений часник, додайте чорний перець і оцет. Добре перемішайте і проваріть все разом 10 хвилин, періодично помішуючи.

На дно заздалегідь простерилізованих банок викладіть запашний перець, наповніть банки гарячими огірками і залийте до верху киплячим томатним маринадом.

Банки накрийте стерильними кришками і відправте стерилізувати в каструлю з киплячою водою (час стерилізації - 15 хвилин від моменту закипання води в каструлі).

Після стерилізації банки закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Потім перемістіть заготовку в прохолодне темне місце.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
Вам сподобався рецепт?
0 коментарів