варення з червоної горобини

4 ч. 0 хв.
20 порцій
Варенье из красной рябины
Pixel-Shot, stock.adobe.com
0

Варення з червоної горобини - дуже смачне ласощі, що володіє безліччю корисних властивостей. У холодну пору року чай з ароматним горобиновим варенням стане відмінною підмогою для імунітету. Як зварити варення з червоної горобини? Досить просто.

Інгредієнти

  • Горобина - 500 г
  • цукор - 250 g
  • Вода - 180 мл (+2 л для замочування)
  • сіль - 2 ч. л.
  • лимонна кислота - за бажанням

Покроковий рецепт приготування

Горобину переберіть і добре промийте.

Для цього рецепту я рекомендую використовувати горобину, зібрану після перших заморозків. Якщо ваша ягода зібрана раніше, щоб позбутися від гіркоти, замочіть її в крутому окропі з додаванням солі на 15 хвилин. Потім воду злийте і відкиньте горобину на друшляк.

З 180 мл води і цукру зваріть сироп.

Підготовлені ягоди помістіть в киплячий сироп і на невеликому вогні проваріть 15 хвилин. Зніміть заготовку з вогню і дайте охолонути протягом 2 годин.

Потім знову доведіть варення до кипіння і варіть на невеликому вогні, помішуючи, до розм'якшення ягід. За бажанням в кінці приготування можна додати трохи лимонної кислоти - це запобіжить утворенню цвілі і не дасть варення зацукруватися.

Кипляче варення розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, герметично закрийте і остудіть. Зберігайте варення з червоної горобини в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів