абрикосове варення з апельсином

20 ч. 0 хв.
3 порції
Абрикосовое варенье с апельсином
teressa, stock.adobe.com
0

У моїй родині обожнюють варення з абрикосів з апельсинами. Для цієї заготовки я вибираю невеликі абрикоси, щоб максимально зберегти цілісність плодів. Варення виходить яскравим і запашним, з легкою ноткою цитрусових і апетитними часточками фруктів.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Абрикоси промийте, розділіть на половинки і витягніть кісточки.

З апельсина зніміть цедру, вона нам ще знадобиться. Потім апельсин очистіть від шкірки, розділіть на часточки, приберіть плівочки перегородок, м'якоть наріжте кубиками.

У миску для варіння покладіть половинки абрикосів і кубики апельсина.

Для приготування сиропу в сотейник всипте цукор і цедру апельсина, залийте холодною водою. На невеликому вогні доведіть до кипіння і варіть сироп до прозорості, періодично помішуючи, щоб не підгорів.

Киплячим процідженим сиропом залийте абрикоси з шматочками апельсинів, накрийте і залиште до повного охолодження на 5-6 годин.

Після цього добре перемішайте варення, щоб підняти осілий цукор, і знову поставте на вогонь. Проваріть 5 хвилин на невеликому вогні, знімаючи утворилася пінку. Зніміть варення з вогню, накрийте миску і залиште охолоджуватися на 12-15 годин.

Після закінчення зазначеного часу злийте сироп з миски в сотейник і проваріть окремо на повільному вогні протягом півгодини. Потім поверніть сироп назад у миску з фруктами. Я роблю це для того, щоб сироп трохи уварився, і тоді готове варення вийде гущі. Якщо вам більше до душі варення з рідкуватим сиропом, можете сміливо пропустити цей крок.

Миску з варенням ще раз поставте на вогонь, доведіть до кипіння і проваріть ще протягом 5 хвилин до готовності.

Гаряче варення розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, закатати, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження при кімнатній температурі. Потім перемістіть заготовку в прохолодне темне місце.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів