солоні грузді холодним способом на зиму

40 хв.
2 банки по 0,5 л
Соленые грузди холодным способом на зиму
natagolubnycha, stock.adobe.com
0

У чому відмінність солоних грибів від маринованих? Процес засолювання не має на увазі використання оцту: тільки сіль і прянощі. Сьогодні пропоную вам засолити грузді класичним холодним способом. Вже через 1,5 місяці грибочки можна буде подавати до столу.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Грузді переберіть, очистіть від піску і лісового сміття, видаліть ніжки. Потім гриби добре промийте, помістіть в глибоку ємність, залийте холодною водою і залиште для вимочування під гнітом на 2 доби. Міняйте воду кожні 6-8 годин.

Вимочені гриби ретельно промийте під проточною водою.

На дно емальованої каструлі для засолювання помістіть вимиті листя хрону, трохи солі і перцю горошком, а також частина нарізаного пластинками часнику.

Далі шарами викладіть вимочені грузді капелюшками вниз, пересипаючи сіллю (з розрахунку 40 г солі на 1 кг грибів), що залишився часником і перцем.

Поверх грибів помістіть тарілку відповідного розміру, на тарілку - гніт (зручно використовувати банку з водою). Каструлю з заготівлею відправте в прохолодне місце (Максимальна температура не більше 8°з).

Через 40-45 діб гриби будуть готові до вживання. Розфасуйте солоні грузді в чисті банки, закрийте капроновими кришками і відправте на зберігання в холодильник.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів