варення з груш без стерилізації

6 ч. 0 хв.
2 банки по 0,5 л
Варенье из груш без стерилизации
Ennira, stock.adobe.com
0

Варення з груш часточками виходить красиве і прозоре, з апетитними скибочками фруктів. Його життєрадісний колір підніме настрій в сірі осінні будні. Зберіться всією сім'єю за чашкою ароматного чаю вприкуску з смачним грушевим варенням!

Інгредієнти

  • Груша (чиста вага) – 1,2 кг
  • цукор - 1,2 кг
  • Вода - 200 мл

Покроковий рецепт приготування

Груші промийте, очистіть від шкірки і сердцевінок, наріжте скибочками товщиною приблизно 3-4 мм.

Для сиропу закип'ятіть воду, додайте цукор, перемішайте і на середньому вогні проваріть сироп до повного розчинення цукру. Не забувайте помішувати, щоб сироп не пригорів!

Підготовлені груші помістіть в миску для варіння і залийте киплячим сиропом. Залиште миску з заготівлею на кілька годин при кімнатній температурі, щоб груші добре просочилися цукровим сиропом.

Поставте миску на вогонь, на невеликому вогні доведіть до кипіння, проваріть 5-7 хвилин і зніміть з вогню. Залиште варення до повного охолодження.

Аналогічним чином проваріть варення ще 2-3 рази. З кожною варінням скибочки груші будуть все більше просочуватися цукровим сиропом.

В останній раз поставте миску з варенням на вогонь, доведіть до кипіння і на невеликому вогні, помішуючи дерев'яною ложкою, проваріть протягом 1 години. Варення з груш стане красивого бурштинового кольору і помітно загусне.

Кипляче варення розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, герметично закрийте і остудіть. Остигле варення зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів