В'ялені томати в маслі на зиму

6 ч. 30 хв.
3 банки по 0,3 л
Вяленые томаты в масле на зиму
petropavlovskaja, stock.adobe.com
0

В'ялені томати - найпікантніша закуска з помідорів. Така заготовка буде радувати вас своїм смаком взимку і доповнить безліч різних страв: салатів, соусів, підлив і т.д. Рекомендую для в'ялення вибирати м'ясисті щільні помідори, наприклад, "вершки".

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Помідори промийте, розріжте на четвертинки, приберіть серединку (м'якоть з насінням і соком).

Збризніть скибочки помідорів оливковою олією і розкладіть на застелене пергаментом деко шкіркою вниз. Присипте помідори сіллю і відправте в розігріту до 70-80 °C духовку. Дверцята духовки тримайте відчиненими. Залежно від сорту помідорів і нагрівання процес в'ялення займе від 4 до 6 годин. З 5 кг свіжих помідорів у мене виходить близько 900 г в'ялених.

На дно заздалегідь простерилізованих банок покладіть по 2 очищених зубчики часнику і 1 гілочці розмарину. Почніть щільно укладати в'ялені томати, пересипаючи сушеним орегано: шар помідорів, орегано, потім знову шар помідорів, орегано і т.д до верху банки. В кінці додайте трохи чорного меленого перцю.

Оливкова олія доведіть до кипіння на невеликому вогні.

Гарячим маслом залийте помідори в банках до самого верху. Банки герметично закрийте і залиште до повного охолодження. Зберігайте остигнула заготовку при кімнатній температурі, а відкриту баночку краще тримати в холодильнику.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів