мариновані вовнянки на зиму

2 ч. 0 хв.
2 порції
Маринованные волнушки на зиму
minadezhda, stock.adobe.com
0

Мариновані вовнянки - смачна зимова закуска. Щоб консервовані гриби були безпечні для здоров'я, дуже важливо строго дотримуватися технологію приготування. Вибирайте для консервації тільки свіжі молоді вовнянки, без вад і червивостей.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Гриби переберіть, зріжте ніжки, відходячи від капелюшка на 0,5 см, решту очистіть від шкірки і поріжте. Вовнянки попередньо вимочіть в холодній воді, щоб пішла гіркота. На це може знадобитися від 1 до 3 днів, при цьому воду необхідно міняти не рідше 4 разів на день.

Вимочені вовнянки добре промийте, помістіть в каструлю, залийте водою, посоліть і на невеликому вогні варіть до готовності (приблизно 20-25 хвилин). Готові гриби повинні опуститися на дно каструлі. Не забувайте знімати піну. Коли вовнянки повністю зваряться, злийте воду і промийте гриби під проточною водою.

Приготуйте маринад. Для цього закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор, лавровий лист і прянощі, проваріть 2-3 хвилини, потім введіть оцет.

Гриби опустіть в маринад, доведіть до кипіння і проваріть на невеликому вогні 5 хвилин.

Гриби розкладіть в заздалегідь простерилізовані банки, залийте рештою гарячим маринадом, герметично закатати.

На дно великої каструлі покладіть полотенечко, поставте банки з консервованими волнушками, налийте в каструлю воду по плечики банок, доведіть до кипіння і стерилізують на середньому вогні протягом 30 хвилин (банки 0,5 л) або 45 хвилин (банки 1 л). По мірі необхідності доливайте воду в каструлю.

Через зазначений час стерилізації витягніть банки з грибами з каструлі, переверніть догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. Консервовані гриби Зберігайте не більше 1 року в сухому прохолодному місці.

Мариновані таким способом вовнянки зберігають природний смак і аромат, а спеції додають закусці гостроти і прянощі. Перед подачею до столу мариновані вовнянки полийте рослинним маслом, додайте кільця цибулі і прикрасьте зеленню.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів