прозоре варення з райських яблук з хвостиками

24 ч. 0 хв.
10 порцій
Прозрачное варенье из райских яблок с хвостиками
MaxCab, stock.adobe.com
0

Варення з райських яблук - одне з найбільш незвичайних і оригінальних. Маленькі яблучка з хвостиками ефектно виглядають і в піалі з варенням, і як прикраса десертів. А-ля коктейльний варіант виходить. Обов'язково приготуйте це цікаве ласощі!

Інгредієнти

  • яблука (Райські) – 1 кг
  • цукор - 1 кг
  • Вода - 150 мл
  • спеції та приправи (гвоздика, кориця, ваніль, бадьян) – за бажанням

Покроковий рецепт приготування

Раджу для цього варення відібрати найменші яблучка. Отже, плоди промийте, залишаючи хвостики (так варення буде виглядати оригінальніше). Щоб яблука не лопнули в процесі варіння і зберегли форму, наколіть кожне яблучко в декількох місцях зубочисткою.

Помістіть яблука в каструлю для варіння і засипте половиною цукру. Залиште заготовку на кілька годин (краще на ніч) при кімнатній температурі для утворення соку.

У сотейнику з'єднайте воду і цукор, що залишився. Прогрійте сироп, помішуючи, до повного розчинення цукру.

Гарячим сиропом залийте яблука. Якщо ви варите варення зі спеціями, зараз саме час їх додати. Можна використовувати як мелені прянощі, так і цілі в стручках, бутонах, паличках і т.д. останні не забудьте вийняти з готового варення перед закупорюванням.

Заготовку поставте на вогонь, доведіть до кипіння і на невеликому вогні, помішуючи, проваріть протягом 40 хвилин.

Гаряче варення розфасуйте в заздалегідь простерилізовані баночки, герметично закрийте і остудіть. Остигле ласощі зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів