Кабачки з рисом на зиму

1 ч. 30 хв.
4 банки по 0,5 л
Кабачки с рисом на зиму
vkuslandia, stock.adobe.com
0

Кабачки з рисом, консервовані на зиму, гарні як в холодному, так і в гарячому вигляді. Заготівля виходить дійсно універсальною: це і салат, і закуска, і повноцінне друге блюдо. Ситне і корисне, з любов'ю приготоване в розпал сезону овочів.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Рис промийте під проточною водою і відваріть до готовності.

Цибулю наріжте півкільцями і обсмажте на розігрітій олії до золотистого кольору.

Моркву очистіть і натріть на крупній тертці. Надішліть в сковороду до цибулі і обсмажте все разом протягом 10 хвилин.

Болгарський перець очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте невеликими шматочками. Підготовлений перець додайте до моркви і цибулі, обсмажте, помішуючи, 10 хвилин.

Помідори очистіть від шкірки, довільно наріжте і відправте гаситися до решти овочів. Проваріть заготовку ще 10 хвилин, періодично помішуючи.

Додайте сіль, цукор, перемішайте.

Кабачки наріжте великими кубиками і відправте гаситися на 10-15 хвилин разом з іншими овочами. Слідкуйте за тим, щоб кабачки не переварилися!

Промитий відварений рис, подрібнений часник і рубаний кріп додайте в сковороду до тушкованих овочів. Перемішайте і проваріть все разом ще 5 хвилин.

За 2-3 хвилини до готовності введіть оцет, перемішайте.

Киплячий салат з кабачків і рису розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, закатати, переверніть догори дном укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнула заготовку зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів