помідори з капустою на зиму в банках

1 ч. 0 хв.
2 банки по 2 л
Помидоры с капустой на зиму в банках
Andrii Kyselov, stock.adobe.com
0

Хочу запропонувати вам рецепт помідорів, маринованих з капустою. Заготівля красиво виглядає в банку, взимку урізноманітнює ваш раціон і стане хорошим доповненням до будь-яких страв. Капуста виходить хрусткою, пряної і в міру гострої. Спробуйте обов'язково!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Капусту наріжте. Помідори і парасольки кропу промийте і злегка обсушити, листя смородини обшпарте окропом.

На дно заздалегідь простерилізованих банок викладіть часник, смородинові листя, обидва види перцю горошком, лавровий лист і парасольки кропу, поділивши вказане в рецепті кількість порівну на 2 дволітрових банки.

Потім викладіть шар капусти. На капусту, щільно утрамбовуючи, помістіть помідори. Наповніть банки овочами до верху, чергуючи капустяний шар з помідорами.

Закип'ятіть воду і залийте окропом овочі в банках. Прикрийте заготовку стерильними кришками і залиште на 20 хвилин.

Потім злийте рідину з банок в сотейник, додайте сіль і цукор. Раджу виміряти кількість зливається рідини, щоб правильно розрахувати, скільки солі і цукру необхідно для маринаду (з розрахунку на 1 л води 1 ст.л. солі і 2 ст. л. цукру). Доведіть маринад до кипіння, додайте оцет і зніміть з вогню.

Гарячим маринадом залийте овочі в банках до самого верху, банки герметично закрийте, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнула заготовку зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів