варення з лісової лохини

1 ч. 0 хв.
3 порції
Варенье из лесной голубики
Nastya, stock.adobe.com
0

Баночка домашнього варення з лохини зберігає чарівний аромат лісу і всю красу лісових ягід. Способів приготування цих ласощів в мережі зустрічається безліч, але я не люблю складні рецепти, тому завжди намагаюся спростити завдання максимально

Інгредієнти

  • лохина - 1 кг
  • Вода - 1 стакан
  • цукор - 4 склянки

Покроковий рецепт приготування

Лохину переберіть, акуратно промийте в холодній воді, намагаючись не порушувати цілісність ягід, і відкиньте на друшляк. Злегка обсохлі ягоди помістіть в емальовану миску для варіння варення. Я не рекомендую використовувати мідні ємності, тому що кислота, що міститься в ягодах, вступає в реакцію з оксидами міді, утворюючи на поверхні мідного посуду темний наліт. А це не потрібно нам зовсім.

У сотейнику з'єднайте воду і цукор, перемішайте, на сильному вогні доведіть сироп до кипіння і проваріть пару хвилин до повного розчинення цукру.

Гарячим цукровим сиропом залийте лохину і залиште для настоювання на 10 хвилин.

Потім миску з заготівлею поставте на вогонь, доведіть до кипіння і на невеликому вогні варіть варення протягом 20 хвилин, не забуваючи періодично помішувати і знімати піну, що утворилася.

Готове варення з лісової лохини гарячим розлийте в заздалегідь простерилізовані невеликі баночки, закатати, переверніть догори дном, укутайте ковдрою і залиште до повного охолодження. Із зазначеної кількості продуктів у мене виходить приблизно 1,5 л ароматного ласощі.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
Вам сподобався рецепт?
0 коментарів