Салат з огірків на зиму

20 хв.
8 порцій
Салат из огурцов на зиму
Anzhela, stock.adobe.com
0

Взимку консервовані овочі подають до святкових і звичайних страв, використовують як закуску і застосовують в кулінарії. Тому скільки б ви вже не заготовили, ще одна баночка не буде зайвою. Давайте разом готувати на зиму салат з огірків!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Огірки замочіть в холодній воді на 2-3 години. Періодично міняйте воду. Овочі наситяться вологою, стануть більш хрусткими і смачними.

Наріжте огірки та моркву. Болгарський перець розріжте навпіл, видаліть плодоніжки і насіння, наріжте невеликими шматочками. Кріп промийте і подрібніть. Часник очистіть від лушпиння і пропустіть через прес. Лук очистіть від лушпиння і також подрібніть. Ріжте як вам подобається: пір'ям, кубиками, півкільцями або великими шматочками.

У мисці відповідного розміру змішайте огірки, моркву, болгарський перець, часник, цибулю та кріп. Додайте спеції, сіль і добре перемішайте. Залиште овочі на 1 годину при кімнатній температурі. За цей час вони встигнуть просочитися і виділять достатньо соку.

Розкладіть овочі в заздалегідь простерилізовані банки. Періодично струшуйте, щоб наповнити їх щільніше. Залийте соком, що утворився.

Дно широкої каструлі застеліть рушником. Налийте воду і прогрійте до температури 40-45 градусів. Поставте банки з овочами і прикрийте кришечками. Води повинно бути стільки, щоб вона доходила до «плічок» банок. На повільному вогні прогрівайте ванночку для стерилізації до того моменту поки не закипить рідина в банках - це початок процесу стерилізації. Засікайте 10 хвилин.

Акуратно вийміть банки з каструлі, в кожну влийте оцет. Закатати, переверніть догори дном і укутайте товстим рушником на добу. Остигнули банки перенесіть на зберігання в темне прохолодне місце.

Ольга Безнoсюк
Рецепт додав(а):
Ольга Безносюк
вам сподобався рецепт?
0 коментарів