Джем з японської айви

1 ч. 30 хв.
6 порцій
Джем из японской айвы
Roman Ivaschenko, stock.adobe.com
0

Айва - досить специфічний фрукт, практично непридатний в їжу в сирому вигляді. Але з нього виходять ароматні компоти і красиве варення. З начинкою з айви печуть пироги і роблять наливки. Давайте разом приготуємо смачний ароматний айвовий джем.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Айву добре промийте, обріжте пошкоджені ділянки, потім плоди натріть на крупній тертці.

Приготуйте сироп. У сотейник налийте воду, додайте нарізаний кружечками лимон, потім цукор, добре перемішайте і на середньому вогні доведіть сироп до кипіння. Прогрівайте сироп на невеликому вогні до повного розчинення цукру, не забуваючи періодично помішувати.

У миску з тертою айвою додайте корицю і ванільний екстракт, добре перемішайте і відправте айву в сотейник з киплячим сиропом.

Постійно помішуючи, доведіть масу до кипіння, проваріть не більше 1 хвилини, зніміть з вогню, накрийте сотейник зверху вологим рушником і залиште для охолодження на 15 хвилин. Повторіть цей крок 4 рази: з кожною варінням фрукти будуть більше карамелізуватися, і джем стане густішим.

Гарячим джемом наповніть заздалегідь простерилізовані баночки (у мене виходить 6 баночок по 300 мл), герметично закупорте і в перевернутому вигляді залиште для охолодження при кімнатній температурі. Джем з китайської айви без проблем зберігається протягом року в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів