Соус & 171; Долміо & 187; в домашніх умовах на зиму

2 ч. 30 хв.
6 банок по 0,5 л
Соус «Долмио» в домашних условиях на зиму
Iryna Melnyk, stock.adobe.com
0

Якщо ви любите італійську кухню, то цей рецепт спеціально для вас. Пропоную приготувати на зиму смачний соус Долміо, який відмінно підійде до пасти, піци і лазаньї. Долміо, приготований в домашніх умовах-найкраща альтернатива магазинним соусів!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Помідори промийте, розділіть на 2 частини: дрібні і більші. Великі помідори обшпарте окропом, залиште на 2 хвилини, потім зніміть шкірку і наріжте дрібними кубиками. Дрібні помідори наріжте довільно і пюріруйте блендером.

Помістіть всі підготовлені помідори (нарізані і перебиті в пюре) в каструлю для варіння, доведіть до кипіння і на маленькому вогні, помішуючи, проваріть протягом 1 години.

Цибулю і половину головки часнику очистіть, дрібно наріжте і обсмажте на розігрітій олії до золотистого кольору.

Очистіть і подрібніть другу половину головки часнику. Зелень промийте, обсушити і дрібно нарубати.

Через годину від початку варіння додайте в каструлю до киплячим помідорів томатну пасту, обсмажені цибулю і часник, сіль і цукор. Перемішайте і проваріть все разом 20 хвилин.

У киплячий соус введіть гострий перець і італійські трави (за бажанням), подрібнений часник, рубану зелень і оцет. Добре перемішайте і проваріть, помішуючи, ще 20 хвилин.

Киплячий соус розлийте в заздалегідь простерилізовані банки, закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнула заготовку зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів