томатний сік на зиму в домашніх умовах

35 хв.
8 порцій
Томатный сок на зиму в домашних условиях
rashevskiy, stock.adobe.com
0

Давно залишила спроби розшукати смачний сік в магазинах і тепер готую його сама. З недавніх пір навіть закриваю на зиму томатний сік. Помідори для цього бажано купувати фермерські. Важливо, щоб вони були смачними і з тонкою шкіркою.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Помідори ретельно промийте і обсушіть паперовим рушником. Наріжте овочі невеликими шматочками, щоб їх зручно було закладати в соковижималку. Якщо будуть потрапляти білі або зелені прожилки, вирізуйте їх.

Пропустіть помідори через соковижималку. Якщо її немає, скористайтеся м'ясорубкою. В такому випадку, доведеться томатне пюре додатково протерти через сито, щоб позбутися від насіння і шкірки.

Отриманий сік перелийте в каструлю з товстим дном і варіть 15 хвилин після закипання на слабкому вогні. Будьте уважні, в перші хвилини сік дасть багато піни і почне підніматися. Просто стежте за процесом і вчасно перемішуйте, піна швидко осяде.

Додайте цукор, сіль і добре перемішайте. Обережно спробуйте сік, можливо на ваш смак треба додати ще солі і цукру. Продовжуйте варити 10 хвилин.

Розлийте гарячий сік в чисті сухі банки, щільно закрийте кришками і укутайте товстим рушником. Через добу остиглі банки можна перенести на зберігання в темне прохолодне місце.

Ольга Безнoсюк
Рецепт додав(а):
Ольга Безносюк
Вам сподобався рецепт?
0 коментарів