баклажани по-грузинськи на зиму

2 ч. 0 хв.
3 банки по 0,5 л
Баклажаны по-грузински на зиму
nndanko, stock.adobe.com
0

Баклажани по-грузинськи - одна з найсмачніших гострих заготовок на зиму. Ароматні обсмажені кружечки баклажанів в пікантному овочевому маринаді з солодкого і гострого перцю з часником не залишать байдужими любителів "пекучих" закусок. Раджу приготувати!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Баклажани промийте і наріжте кружечками товщиною приблизно 1 см.засипте баклажани 1,5 ч. л. солі і залиште при кімнатній температурі на 1 годину.

Болгарський і гострий перець очистіть від насіння і плодоніжок, наріжте шматочками. Зубчики часнику очистіть і розріжте на 2-4 частини.

Підготовлені овочі (болгарський і гострий перець, часник) пропустіть через м'ясорубку або подрібніть до однорідності за допомогою блендера.

У подрібнену овочеву масу додайте рубану зелень, сіль, цукор і оцет, добре перемішайте. У вас повинен вийде свого роду овочевий маринад.

Баклажани злегка обсушити і обсмажте на розігрітій олії з двох сторін. Обсмажені баклажани викладіть на тарілку, застелену паперовим рушником, щоб позбутися від зайвої олії.

На дно заздалегідь простерилізованих банок викладіть шар обсмажених баклажанів, потім столову ложку овочевого маринаду, потім знову шар баклажанів і т.д. Таким чином наповніть банки овочами до верху.

Банки прикрийте стерильними кришками і відправте стерилізувати в каструлю з водою (час стерилізації для банок об'ємом 0,5 л - 15 хвилин від моменту закипання води в каструлі).

Після стерилізації банки закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигнули баклажани по-грузинськи зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів