Випічка 15.11.2022

баурсаки на дріжджах

1 ч. 30 хв.
12 порцій
Баурсаки на дрожжах
Максим Слесарчук, stock.adobe.com
0

Ароматні пончики баурсакі за традиційним казахським рецептом приготувати нескладно. В основі-повітряне дріжджове тісто, як результат - солодка випічка, покрита цукровою глазур'ю або присипана цукровою пудрою. Апетитне частування до чаю готове!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Приготуйте опару: для цього в мисці змішайте в рівних пропорціях тепле молоко і воду, введіть дріжджі, цукор і третю частину борошна. Добре перемішайте і залиште в теплі до утворення пухкої шапочки (приблизно на 20 хвилин).

Коли опара підійде, додайте розтоплений маргарин, збите яйце і дрібку солі. Невеликими порціями введіть залишилася просіяне борошно, замісіть тісто.

Коли тісто стане досить щільним, перекладіть його на стіл, присипаний борошном, і продовжуйте вимішувати руками протягом 10 хвилин. Потім тісто накрийте плівкою і залиште на 1 годину для підйому.

Через годину тісто акуратно обімніть, розділіть на кілька частин. З кожної частини тіста сформуйте ковбаску, розріжте на невеликі шматочки, скачайте в кульки. Накрийте кульки тіста рушником і залиште для вистоювання приблизно на 15 хвилин.

Смажте баурсаки у великій кількості розпеченого рослинного масла до золотистого кольору. Відкиньте вироби на друшляк, щоб прибрати зайвий жир.

Готові баурсаки подавайте до столу прісними або присипавши цукровою пудрою.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів