огірки у власному соку на зиму

3 ч. 0 хв.
1 банка 2 л
Огурцы в собственном соку на зиму
helen111, stock.adobe.com
0

Нещодавно відкрила для себе новий рецепт - солоні огірки у власному соку. Для заготівлі підійдуть будь-які плоди: і молоденькі, і перезрілі. Великі огірки подрібніть в огіркову масу, а маленькі використовуйте цілком. Дуже смачно виходить, рекомендую!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Огірки промийте і відсортуйте. У дрібних екземплярів зріжте хвостики і замочіть їх у холодній воді на 2-3 години. Великі огірки очистіть від шкірки і пропустіть через м'ясорубку або натріть на дрібній тертці.

Гострий перець очистіть від насіння і дрібно наріжте, часник подрібніть зручним способом.

Огіркову масу помістіть в миску, додайте сіль, подрібнений часник і гострий перець. Все добре перемішайте.

Зелень промийте, листя хрону крупно наріжте.

На дно ємності для засолювання викладіть половину всієї зелені і зубчик часнику. Складіть заготовку шарами: ⅓ огіркової маси-половина від загальної кількості цілих огірків - ⅓ огіркової маси - залишилися цілі огірки - ⅓ огіркової маси-залишилася зелень. Заготівлю накрийте підходящої за розміром тарілкою, зверху поставте гніт (я використовую банку з водою). Поставте ємність з заготівлею в тепле темне місце на 2 дні.

Через зазначений час спробуйте огірки на смак: якщо вас все влаштовує, перекладіть заготовку в заздалегідь простерилізовану банку, закрийте капроновою кришкою і відправте на зберігання в прохолодне місце (підвал або холодильник).

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів