"Королівське" варення з агрусу з вишневим листям

34 ч. 0 хв.
5 банок по 0,25 л
“Королевское” варенье из крыжовника с вишневыми листьями
fazeful, stock.adobe.com
0

Варення з агрусу вийде дійсно "королівським", якщо з ягід попередньо видалити всі кісточки. Процес довгий і трудомісткий, але результат того вартий! Додайте в заготовку вишневі листя, щоб надати ласощів дивовижний смак і аромат.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Агрус переберіть, зріжте хвостики, промийте під проточною водою і відкиньте на друшляк. З просохлих ягід витягніть кісточки, надрізавши кожну гострим ножем.

6-8 вишневих листя залийте 3 склянками (600 мл) води, на середньому вогні доведіть до кипіння і проваріть 2 хвилини. Киплячим відваром залийте підготовлений агрус і залиште на добу в темному місці.

Через деякий час злийте рідину в сотейник, попередньо вийнявши листя, додайте цукор, доведіть до кипіння і на невеликому вогні, помішуючи, проваріть сироп до повного розчинення цукру (близько 5 хвилин).

У киплячий сироп помістіть агрус, акуратно перемішайте і проваріть заготовку 15 хвилин після закипання.

Додайте залишилися вишневі листя і проваріть ще 5 хвилин.

Зніміть заготовку з вогню і залиште на 6-8 годин. Потім повторіть процедуру варіння. З готового киплячого варення витягніть вишневі листя.

Кипляче варення розлийте в заздалегідь простерилізовані банки і герметично закрийте. Банки переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остигле" королівське " варення з агрусу зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів