мочені яблука

30 хв.
3 банки по 3 л
Моченые яблоки
elena_hramowa, stock.adobe.com
0

Складно знайти людину, яка в умовах міської квартири буде мочити яблука в бочках. А як бути, якщо мочених яблук все-таки хочеться? На святковий стіл та до напоїв міцніше! Давайте зіб'ємо оскому і заготовимо пару банок цієї староруської закуски.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Листя вишні і смородини промийте, обшпарте окропом, злегка обсушити. Викладіть по 1 смородиновому і 1 вишневому листу на дно чистих трилітрових банок.

Яблука добре промийте і наповніть ними банки. Помістіть залишилися смородинові і вишневі листя між яблук і поверх них.

Приготуйте заливку: у великій каструлі з'єднайте воду, сіль і цукор, перемішайте до їх повного розчинення. Доведіть рідину до кипіння, на середньому вогні прокип'ятіть 3-5 хвилин, зніміть каструлю з вогню і остудіть.

У злегка теплу заливку додайте мед, розмішайте до розчинення.

Наповніть банки з яблуками заливкою до верху, закрийте капроновими кришками і залиште при кімнатній температурі на 7 днів (температура в приміщенні не повинна перевищувати 22°C).

Якщо залишилася заливка, не поспішайте її виливати, а поставте в холодильник. Якщо побачите, що в процесі бродіння в банках стало менше рідини, долийте сироп, щоб яблука були повністю покриті.

Через 7 днів у банок з яблуками відкрийте кришки і зніміть утворилася піну.

Перемістіть банки з моченими яблуками в прохолодне темне місце (бажана температура зберігання не більше 6°c). Через 40-45 діб мочені яблука можна буде подавати до столу.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів