маринований солодкий перець на зиму без стерилізації

1 ч. 0 хв.
2 банки по 0,5 л
Маринованный сладкий перец на зиму без стерилизации
Africa Studio, stock.adobe.com
0

Маринований перець-закуска, яка взимку "відлітає" в два рахунки! Його можна подавати до будь-яких страв, використовувати, як начинку для несолодкої випічки, додавати в салати і підливи. Різнокольорові скибочки перцю прикрасять будь-який стіл-повсякденний і святковий.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Перець промийте, очистіть від насіння і плодоніжок,наріжте скибочками.

Заздалегідь простерилізовані банки щільно наповніть скибочками перцю.

Закип'ятіть воду і окропом залийте перець в банках. Банки прикрийте стерильними кришками і залиште для прогріву на 7-10 хвилин.

Воду злийте і новим окропом знову залийте перець в банках. Прикрийте і залиште на 7 хвилин. Потім воду злийте, вона нам більше не знадобиться.

Для маринаду з'єднайте 0,5 л води, сіль і цукор. Додайте лавровий лист, перець горошком, гвоздику, насіння гірчиці і нарізану скибочками цибулю. Перемішайте, доведіть до кипіння, потім введіть оцет і зніміть маринад з вогню.

Киплячим маринадом залийте перець в банках до верху. Якщо помістяться, поверх перцю можна викласти скибочки цибулі з маринаду. Банки закатати, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження. Остигнула заготовку перемістіть на зберігання в прохолодне темне місце. Маринований перець буде готовий до вживання через місяць.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів