мариновані маслюки на зиму з оцтом

1 ч. 0 хв.
6 банок по 300 мл
Маринованные маслята на зиму с уксусом
Сергій Байбак, stock.adobe.com
0

Це перевірений рецепт маслюків, маринованих з оцтом. Якщо в результаті тихого полювання ви принесли додому величезну кількість лісових грибів, замаринуйте їх на зиму. Така заготовка прикрасить будь-який святковий стіл і точно підкорить серця ваших гостей.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Гриби переберіть, очистіть від піску і бруду, промийте під проточною водою. Дрібні грибочки залиште цілими, більші довільно наріжте.

Приготуйте маринад. У сотейник налийте воду, додайте сіль, цукор, обидва види перцю горошком, насіння гірчиці і лавровий лист. На сильному вогні доведіть маринад до кипіння, потім нагрів зменшіть і прокип'ятіть 3-5 хвилин. За бажанням в маринад можна додати крупно порізані зубчики часнику і подрібнену цибулю.

Введіть оцет, прокип'ятіть 1 хвилину і зніміть маринад з вогню.

Підготовлені гриби опустіть в киплячий маринад і на слабкому вогні проваріть 7-10 хвилин після закипання.

За допомогою шумівки дістаньте гриби з маринаду і відкиньте на друшляк.

Моркву очистіть і наріжте кружечками.

На дно заздалегідь простерилізованих банок викладіть по кілька кружечків моркви.

Наповніть банки з морквою на ¾ обсягу гарячими грибами і залийте гарячим маринадом. Маринад повинен доходити до самого верху банок. Банки з заготівлею закатати.

Мариновані за цим рецептом маслюки відмінно зберігаються без стерилізації. На свій розсуд Ви можете додатково простерилізувати банки з грибами в каструлі з киплячою водою або в розігрітій до 110°C духовці протягом 20 хвилин. Потім банки переверніть догори дном і остудіть. Зберігайте мариновані маслюки в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів