мариновані сіненожкі на зиму з оцтом

1 ч. 30 хв.
3 порції
Маринованные синеножки на зиму с уксусом
tynza, stock.adobe.com
0

Сіненожкі відносяться до умовно-їстівних грибів і перед маринуванням вимагають ретельної підготовки. Зібрані гриби потрібно переробити протягом 4-5 годин, тому що вони досить швидко псуються. Ділюся перевіреним рецептом цих приголомшливих маринованих грибів.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Важливо! Для маринування вибирайте молоді, що не зіпсовані, що не поламані гриби. Отже, гриби переберіть, очистіть від піску і лісового сміття, промийте під проточною водою. Якщо хочете маринувати гриби з ніжками, очистіть ніжки від верхнього шару. Дрібні екземпляри залиште цілими, великі розріжте на 2 -4 частини.

Очищені гриби помістіть у велику каструлю, залийте підсоленою водою і проваріть на середньому вогні, знімаючи піну, 20-25 хвилин. Сіненожкі будуть готові до маринування, як тільки опустяться на дно. Грибний відвар вилийте, гриби відкиньте на друшляк.

Відварені гриби знову помістіть в каструлю, залийте зазначеним в рецепті кількістю води, додайте сіль, цукор, обидва види перцю горошком, лавровий лист, листя вишні, дуба і смородини. Перемішайте, доведіть до кипіння і на невеликому вогні проваріть все разом протягом 10 хвилин.

Часник очистіть і відправте в каструлю до киплячим грибам.

Введіть оцет, перемішайте і проваріть ще близько 15 хвилин.

Киплячі гриби разом з маринадом розфасуйте в заздалегідь простерилізовані банки, герметично закрийте, переверніть догори дном, укутайте і повністю остудіть. Остигнули гриби зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів