Соус Айвар з помідорами, перцем і гірчицею на зиму

1 ч. 0 хв.
6 порцій
Соус Айвар с помидорами, перцем и горчицей на зиму
Julia, stock.adobe.com
0

Айвар - традиційний соус сербської кухні, який, поширюючись по світу, набуває безліч різних варіацій. Пропоную приготувати такий соус на основі помідорів і болгарського перцю з додаванням гірчиці. Взимку ідеальний для гарнірів, піци і т. д.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Солодкий перець (разом з плодоніжкою) запечіть в розігрітій до 200°C духовці, потім деко вийміть, перець накрийте рушником і залиште на кілька хвилин для пропарювання. Після цього зніміть шкірку, видаліть насіння і плодоніжки.

Очистіть цибулю, часник і перець чилі. Суміш перців горошком перемеліть в кавомолці.

У чаші блендера подрібніть м'якоть перцю, потім туди ж відправте помідори, цибулю, часник і перець чилі. Збийте разом всі овочі. Замість блендера можна використовувати м'ясорубку - на смак майбутнього соусу це не вплине, а консистенція буде максимально близька до традиційної.

Перекладіть овочеву суміш в сотейник, додайте сіль, цукор, гірчицю, оцет, соняшникову олію і мелену суміш перців. Добре перемішайте,доведіть до кипіння і млоїте на невеликому вогні протягом 1-1, 5 години, не забуваючи періодично помішувати. Соус повинен уваритися до бажаної консистенції, але не підгоріти.

Гарячий соус розлийте в невеликі, заздалегідь простерилізовані банки і закатати. Переверніть банки з соусом Айвар догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Готовий соус рекомендується зберігати в темному місці при кімнатній температурі.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів