огірки по-болгарськи на зиму

4 ч. 0 хв.
2 банки по 1 л
Огурцы по-болгарски на зиму
Anzhela, stock.adobe.com
0

Сьогодні хочу поділитися швидким і, на мій погляд, найвдалішим рецептом маринованих огірків по-болгарськи без стерилізації. Огірочки виходять хрусткими, кисло-солодкими і в міру пікантними. За рахунок додавання моркви заготовка виглядає красиво і яскраво.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Попередньо замочіть огірки в холодній воді на 2-3 години. Потім плоди промийте, зріжте хвостики.

Зелень промийте і злегка обсушити. Лук наріжте великими скибочками. Моркву очистіть, наріжте кружечками або соломкою.

На дно попередньо стерилізованих банок покладіть крупно нарізані листя хрону, парасольки кропу, лавровий лист і горошини чорного перцю. Додайте нарізану цибулю.

Щільно наповніть Банки огірками, розміщуючи між ними нарізану моркву.

Закип'ятіть воду і окропом залийте овочі в банках. Прикрийте банки стерильними кришками і залиште для прогріву на 15 хвилин.

Злийте воду з банок в сотейник, ще раз закип'ятіть і знову залийте окропом овочі в банках. Залиште на 15 хвилин.

Приготуйте маринад: злийте воду з банок в сотейник, додайте сіль і цукор (зверніть увагу, в рецепті кількість інгредієнтів для маринаду розраховане на 2 л води), доведіть до кипіння і проваріть пару хвилин. Введіть оцет, перемішайте і зніміть маринад з вогню.

Киплячим маринадом залийте овочі в банках до верху. Банки закатати, переверніть догори дном, укутайте і залиште до повного охолодження. Остиглі огірки по-болгарськи зберігайте в прохолодному темному місці.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів