варення з персиків

10 ч. 0 хв.
5 банок по 250 мл
Джем из персиков
Nitr, stock.adobe.com
0

Джем з персиків - найсмачніша і улюблена заготовка і дітей, і дорослих. Красивий, прозорий і дуже ароматний, цей джем прекрасний незалежно від консистенції. Можна приготувати однорідний або з шматочками фруктів - вибирайте, як вам більше подобається.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Персики промийте, складіть в глибоку миску, залийте окропом і залиште на 5-10 хвилин. Потім воду злийте, зніміть з плодів шкірку і видаліть кісточки, м'якоть наріжте кубиками.

Підготовлені персики засипте цукром, миску струсіть, щоб цукор рівномірно розподілився. Залиште заготовку на 1 годину при кімнатній температурі для утворення соку.

Перекладіть персики разом з соком, що утворився, в каструлю для варіння і на середньому вогні доведіть до кипіння. Проваріть, помішуючи, 5 хвилин. Зніміть з вогню і залиште до повного охолодження (можна на ніч).

Знову поставте заготовку на вогонь, доведіть до кипіння і при мінімальному нагріванні, помішуючи, варіть 20-30 хвилин.

Гарячу персикову масу злегка перебийте блендером. Не захоплюйтеся, якщо хочете отримати ласощі з шматочками фруктів. Якщо ж віддаєте перевагу однорідний желеподібний джем, перебийте масу до однорідності.

Гарячий абрикосовий джем розлийте в заздалегідь підготовлені стерильні баночки, герметично закрийте, переверніть догори дном і остудіть.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів