Кетчуп з помідорів на зиму

1 Ч. 40 хв.
8 порцій
Кетчуп из помидоров на зиму
Elenglush, stock.adobe.com
0

Серед великої різноманітності соусів і рідких приправ, кетчуп займає особливе місце. Його часто подають до м'яса, риби і просто їдять з хлібом. У сезон овочів, зваріть кетчуп з помідорів на зиму. Процес тривалий, але дуже простий. Розповідаю все по порядку!

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Помідори промийте під проточною водою. Наріжте навпіл, особливо великі екземпляри можна різати і на чотири частини. Складіть все в каструлю з товстим дном.

Налийте стільки води, щоб вона покрила овочі на 2-3 пальця. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімального і варіть 20-30 хвилин. Дивіться на овочі-вони повинні перетворитися в кашоподібну масу.

Розварені помідори злегка остудіть, а потім протріть через металеве сито, щоб позбутися від шкірки і насіння. Для цього зручно використовувати дерев'яну ложку.

Додайте пропущений через прес часник, цукор, сіль і спеції. Перемішайте і спробуйте. Якщо чогось на ваш смак недостатньо, додайте ще. Врахуйте, що з часом кетчуп стане більш солоним.

Поставте каструлю на повільний вогонь і уварюють протягом 40-60 хвилин. Точний час залежить від бажаної консистенції. У процесі варіння часто помішуйте кетчуп, інакше він обов'язково підгорить.

Додайте оцет, прокип'ятіть все разом ще 1 хвилину і вимкніть вогонь. Розлийте кетчуп в підготовлену тару, щільно закрийте кришками, переверніть догори дном і укутайте товстим рушником. Через добу перенесіть кетчуп на зберігання в темне прохолодне місце.

Ольга Безнoсюк
Рецепт додав(а):
Ольга Безносюк
вам сподобався рецепт?
0 коментарів