Випічка 22.11.2022

повітряні казахські баурсаки

2 ч. 0 хв.
20 порцій
Воздушные казахские баурсаки
Lyudmila, stock.adobe.com
0

Казахські баурсаки - неймовірно ароматна і повітряна випічка. Процес приготування нескладний, продукти доступні, а пончиків виходить величезна кількість! Досить на всіх. Баурсаки ідеальні і з чаєм, і з чашкою теплого молока, і як альтернатива хлібу.

Інгредієнти

Покроковий рецепт приготування

Приготуйте опару: в 0,5 склянки теплого молока, додайте дріжджі і 1 ст.л. цукру. Добре перемішайте і залиште в теплому місці до утворення пишної шапочки.

Залишився тепле молоко з'єднайте з 1 ст.л. цукру, додайте розм'якшений маргарин і підійшла опару, акуратно перемішайте.

Борошно просійте і поступово введіть до суміші рідких інгредієнтів. Замісіть м'яке, еластичне тісто. В кінці замісу додайте 2 ст.л. рослинного масла, ще раз добре вимісити. Тісто накрийте харчовою плівкою, залиште в теплому місці на 30-40 хвилин, потім акуратно обімніть і ще раз залиште для підйому на 40 хвилин.

Коли тісто досить збільшиться в об'ємі, перекладіть його на пріпиленний борошном стіл, розділіть на частини і сформуйте ковбаски товщиною 1-2 см.ковбаски наріжте на шматочки, скачайте круглі кульки.

Обсмажуйте баурсаки в Казані у великій кількості розпеченого рослинного масла до золотистого кольору. Коли вироби будуть готові, дістаньте їх з масла і помістіть на паперові рушники, щоб прибрати зайвий жир.

Готові казахські баурсаки охолодіть і подавайте до столу зі згущеним молоком.

Екатерина Паршинa
Рецепт додав(а):
Катерина Паршина
вам сподобався рецепт?
0 коментарів